В Україні фермери відвантажують капусту нового врожаю по 25-35 грн/кг, це майже в 10 разів дорожче, ніж за аналогічний період минулого року, повідомляють аналітики проекту EastFruit.
З початку травня ціна на ранню капусту на українському ринку зростала, що було зумовлено періодом міжсезоння – тоді пропозиція капусти суперранніх сортів скорочувалася, а масове постачання продукції пізніших сортів ще не розпочалося.
Цього тижня українські виробники білокачанної капусти вперше за місяць знизили відпускні ціни на свою продукцію. Капуста нового врожаю продається за 25-35 грн/кг ($0,85-1,20/кг).
Це в середньому на 32% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня, але й у 9,7 разів більше, ніж минулого року.